Asfa Coway

Q&A

Banyak kali Kak Ida dihujani dengan pertanyaan di atas. Terutamanya ketika Kak Ida bertugas di Booth.
 
Kenapa saya perlu pilih Coway?
 
Jawapan Kak Ida, tak apa nak guna penapis air dari mana-mana kompeni. Janji anda semua minum air yang bertapis. 
 
Dah tu, kenapa beria sangat promote Coway? 
 
Kerana sebab utama, Coway dah lebih 10 tahun bertapak di Malaysia. Mana yang lebih diyakini, 10 tahun atau setahun jagung.
 
Hari ini Coway dah mencapai lebih dari 800 ribu pengguna di Malaysia. Dan sehingga akhir tahun 2018, Coway menjangkakan lebih dari 1 juta pengguna yang memilih Coway.
 
Coway mendapat pengiktirafan dari WQA, JAKIM dan banyak lagi sama ada di peringkat antarabangsa dan juga Malaysia.
 
Sebagai pengguna Coway, Kak Ida amat yakin dengan produk dari Coway dan begitu juga anda. Kenapa perlu yang lain jika Coway terbaik. https://www.coway.com.my/  
 
Sangat jelas kan?
 
Masih perlukan bantuan, klik ➡ www.wasap.my/60129888211 atau 📞 0129888211 Kak Ida dari #AsfaCoway #CSTeam
 
 
 
Ramai yang masih belum jelas dengan pemilikan Coway. 
 
Untuk pengetahuan bakal pengguna Coway, pihak syarikat menyediakan
 dua kaedah pemilikan.
 
Yang mana rasa memudahkan dan terbaik, terpulang kepada kastemer.
 
Sama ada;
1. Belian terus / tunai / Outright.
2. Sewabeli / rental
.
 
Sangat jelas kan?
 
Masih perlukan bantuan, klik ➡ www.wasap.my/60129888211 atau 📞 0129888211 Kak Ida dari #AsfaCoway #CSTea
Kastemer juga boleh memilih untuk memiliki Coway secara terus / tunai / “outright”.
 
Pemilikan penuh atas produk Coway, memberi sepenuhnya hak kepada kastemer.
 
Biasanya kastemer menikmati setahun waranti, setahun servis secara percuma setiap 2 bulan sekali dan juga penukaran filter secara berkala.
 
Hanya setahun. Untuk tahun berikutnya, kastemer dikenakan bayaran yang disebut “Membership”. 
 
Membership boleh dibayar sekaligus setahun atau boleh juga dibayar setiap bulan sepanjang tempoh 12 bulan. (Rujuk jadual Heart Servis)
 
Dengan bayaran “Membership” ini, kastemer menikmati;
✅ Pemasangan percuma
✅ Servis 2 bulan sekali
✅ Penukaran filter secara berkala
✅ Bantuan teknikal dan kerosakan percuma
✅ Waranti 1 tahun
 
Sangat jelas kan?
 
Masih perlukan bantuan, klik ➡ www.wasap.my/60129888211 atau 📞 0129888211 Kak Ida dari #AsfaCoway #CSTeam
Jika kastemer memilih untuk memiliki Coway secara sewabeli;
 
1. Kastemer akan dikenakan Yuran Proses Pendaftaran (RPF) sebanyak RM200.
 
2. Deposit sebulan harga sewabeli.
Misalnya produk Villaem RM118.
Jadi, bagi membolehkan pemasangan kastemer perlu mendahulukan RM318.
 
3. Menikmati percuma sebulan penggunaan.
 
4. Kontrak minima selama 3 tahun, selepas 5 tahun, produk akan bertukar hak milik.
 
5. Sepanjang tempoh sewabeli, kastemer menikmati;
✅ Pemasangan percuma
✅ Servis 2 bulan sekali
✅ Penukaran filter secara berkala
✅ Bantuan teknikal dan kerosakan percuma
✅ Waranti 5 tahun
 
Sangat jelas kan?
 
Masih perlukan bantuan, klik ➡ www.wasap.my/60129888211 atau 📞 0129888211 Kak Ida dari #AsfaCoway

Kak Ida, saya tak berapa nak setuju dengan Coway ni. Tak perlulah nak servis 2 bulan sekali. Datang 2 kali setahun pun dah ok.

Kenapa Puan? Puan tak setuju ke, dengan servis yang Coway sediakan?

Sebenarnya Coway dah buat kajian sebelum dilaksanakan satu-satu prosedur. Bukannya dibuat saja-saja. Apa nak susah, semua Coway uruskan.

Fikir sejenak dan renungkan. Setiap 2 bulan sekali pun, filter yang dicuci dah macam air kopi. Cuba Puan bayangkan 2 kali setahun. Filter dah jadi tukun bakteria dan virus.

Sanggup ke Puan minum air yang kononnya bertapis, tapi tanpa sedar dah terminum air yang termasuk telur cacing. Sanggup ke Puan?

Selain menjual produk, Coway juga menjual manfaat dan kebaikan yang terbaik untuk kastemernya. Bukan berlandaskan untung semata-mata.

Sangat jelas kan?

Masih perlukan bantuan, klik ➡ www.wasap.my/60129888211 atau 📞 0129888211 Kak Ida dari #AsfaCoway